Basisonderwijs

Kindcentrum De Binck is een samenwerking tussen Lucas Onderwijs en Vlietkinderen. 

In het kindcentrum bieden wij naast basisonderwijs ook dag- en naschoolse opvang (NSO), in de vorm van een compleet dagarrangement voor kinderen van 0-13 jaar.

 

Basisonderwijs

Ons basisonderwijs heeft als motto 'ontdek, onderzoek en maak'. We werken om dit mogelijk te maken in domeinen. Dit zijn ruimtes waarin grotere groepen kinderen met meerdere medewerkers tegelijkertijd bezig zijn met hun unit. Deze unit heeft een transdisciplinair concept dat centraal staat en de vragen aan en van de kinderen richting geeft. Met dit concept bieden we de kinderen een kapstok om hun kennis en vaardigheden betekenis te geven. We leggen u dit graag uit in onze kindcentrumgids of tijdens een rondleiding bij ons locatie. 

 

Voor ons basisonderwijs vragen we geen schoolgeld, het is toegankelijk en beschikbaar voor ieder kind. 

 

Openingstijden

Het kindcentrum is alle dagen van de week geopend van 07.30 tot 18.30 uur. Voor de kinderen van 0-4 jaar is domein 1 geopend van 07.30-18.30. Voor de kinderen in de basisschoolleeftijd,vanaf 4 jaar, hanteren we de volgende indeling van de dag:

 

Voorschoolse opvang 07.30-08.30 Hier vragen we een vergoeding voor.
Onderwijstijd 08.30-14.00 Dit is kosteloos.
Naschoolse opvang 14.00-18.30 Hier vragen we een vergoeding voor.

Hoewel onderwijs en opvang in elkaar overlopen is het ook mogelijk alleen van basisonderwijs of dagopvang (0-4 jaar) gebruik te maken. Maakt u gebruik van de NSO, dan zal dat op de locatie van KC De Binck plaatsvinden in de vertrouwde omgeving van uw kind. 

 

Kinderopvang

Vanuit de kinderopvang zorgen we voor een vloeiende overgang van de dagopvang naar het basisonderwijs en naar de naschoolse opvang.

Wij bieden u kinderopvang waar uw kind alles krijgt wat het nodig heeft. Alle (fles)voeding, inclusief een warme groentelunch bij de dag- en peuteropvang en alle verzorgingsproducten van luiers tot zonbescherming, voor één tarief.

 

Net als het onderwijs werken wij (vanaf de peuteropvang) in domeinen en vanuit het ontdekken, het onderzoeken en het maken. Samen werken we aan projecten waar aanspraak wordt gedaan op alle ontwikkelingsgebieden en vaardigheden. Actief leren door te spelen, door te doen, iets te maken. Kinderen zijn in alle leeftijdsfasen creatief en vindingrijk, wij zijn er om hen daarin te begeleiden en hen optimaal te laten ontwikkelen.

 

Wilt u meer weten over kinderopvang of aanmelden voor een plek op dit kindcentrum? Lees dan hier verder.

Webdesign by The Dare Company - Realisatie Muismedia - 2023